top of page

Volvo VNL фургон, дім на колесах або вантажні перевезення без пауз

Американська компанія Bolt Custom Trucks модифікувала Volvo VNL для немолодої американської пари зі штату Індіана, США. Переобладнана вантажівка довжиною кабіни у 3,75 метрів (раніше повідомляли про рекордсмена Kenworth з кабіною довжиною 7 метрів) з цільнометалевою надбудовою фургону з гідробортом Dhollandia принесли парі перемогу у конкурсі „Driver’s Choice” (у перекладі вибір водія). Хоча фургон виконано на базі тривісного тягача Volvo VNL, проте замовник, маючи намір безперервно працювати і мандрувати Америкою, здійснив замовлення на переобладнання тягача у фургон. Загальна вартість фургона склала 360 тисяч доларів.

У чому сенс такої модифікації? Цікавий той факт, що на відміну від Європи, де перевезення регулюються робочим часом водія за допомогою тахографів у вантажних автомобілях загальною масою від 3,5 тон, у США жодних обмежень до власної ваги транспортних засобів типу фургон, або як називають у Штатах «експрес», немає. Тобто, законною вважається праця в «експресах» із загальною кількістю робочого часу до 14 годин (із них до 11 годин кермування), а відпочинок дозволено проводити у спальній кабіні на протязі 10 годин. І так по колу у подвійному екіпажі, без необхідності зупинок в готелях чи поверненні до основного місця перебування. Тому переваги великих кабін для сімейних пар очевидні! На практиці серед «важких» експресів, в Північній Америці найчастіше зустрічаються екземпляри з кабіною і цільнометалевою забудовою, які майже не відрізняються у розмірах.

Будь-який тягач, як Volvo, Mack, Peterbuilt, Kenworth чи Freightliner може бути переобладнаний у фургон-експрес, і ви отримаєте можливість працювати без пауз у подвійному екіпажі! Із коханою людиною за кермом, ви зможете дублювати доходи, мандрувати, розвивати бізнес!



17 переглядів0 коментарів
bottom of page